Fotografies i Tours Esfèrics de Lleida

Técnica


La càmera

La càmara emprada per Lleida360 es del mateix model que Google usa en la captura dels carrers pel seu servei Street View. Consisteix en un cos metàl.lic resistent a l'aigua equipat amb 6 càmeres de 2 megapixels que agafen simultàniament quasi una esfera complerta amb una resolució de 12 megapixels totals.

El sistema es controlat en temps real amb un portàtil equipat amb una connexió firewire 800 d'alta velocitat i un software de captura d'imatges, lo qual permet fer una foto esfèrica a l'instant, o fins i tot gravar vídeo a 16 imatges per segon.


El software de processament
Els fitxers de la càmara són processats a posteriori de la seva gravació per a poder-los mostrar en els diferents llocs triats mitjançant un software específic.
L'entregable són unes línies de codi html empotrable a qualsevol web d'una forma ràpida i senzilla.


La visualització
Les captures de la càmara es poden mostrar de diferents formes, malgrat lo usual es la seva presentació en planes web. Les imatges es poden mostrar per fer una navegació sobre una sola imatge o enllaçar-les amb els TOURS ESFÈRICS, que permeten la navegació per diferents fotos que tinguin relació mitjançant prémer a una zona determinada de la foto.

- web: individual o en format TOUR ESFÈRIC .
La fotografia tal i com la generem des de la càmara no té ús a Internet, malgrat es poden imprimir:


Es un cop processada i empotrada a la web quan el visitant pot observar els 360 graus a gust.
- tablets i smartphones: la mateixa web es pot fer compatible amb la majoria de navegadors mitjançant la compatibilitat HTML5, ja siguin smartphones o tabletes dels tipus Apple o Android.
(es necessari emprar el navegador propi d'Android  "Navegador" i disposar de Flash per a visualitzar correctament les imatges com es veu en el següent vídeo. Per problemes de compatibilitat actual no es veuen correctament amb altres navegadors web)

Smartphone:Tablet:

- offline: les fotografies poden ser visualitzades des de fitxers a l'ordinador, sense estar dins una plana web ni requerir connexió a internet. Apte per a tot tipus de presentacions comercials.


Tanmateix a Ponent 2002 disposem de la tecnologia per mostrar les imatges damunt del nostre servei Liquid Galaxy, apte per a llocs on es vulguin mostrar les fotos en un gran tamany i d'una forma interactiva. Molt apte per a fires, exposicions i altre tipus d'esdeveniments.